27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Çarşamba Gününe Dikkat! LPG'de İndirim Motorine Zam Kapıda!

Çarşamba Gününe Dikkat! LPG'de İndirim Motorine Zam Kapıda!

Akaryakıt fiyatlarında yeni değişiklikler var. LPG'de 1.08 TL indirim, motorinde ise 12 kuruş zam bekleniyor. LPG fiyatları 5 Haziran Çarşamba, motorin fiyatları ise salı günü değişecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çarşamba Gününe Dikkat! LPG'de İndirim Motorine Zam Kapıda!

LPG'ye İndirim, Motorine Zam Geliyor

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatlarında sürekli değişiklikler yaşanmaktadır. Bu sefer, LPG fiyatlarına indirim yapılacakken, motorin fiyatlarına zam geleceği duyuruldu.

Yeni Fiyatlar Ne Zaman Yansıyacak?

Sektör kaynaklarına dayanarak yapılan açıklamalara göre, otogaz fiyatları 1 lira 8 kuruş indirilecekken, motorin fiyatlarına 12 kuruş zam yapılması beklenmektedir. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Yeni fiyatlar, LPG için 5 Haziran Çarşamba günü, motorin için ise salı günü yürürlüğe girecek.

Şu Anki Akaryakıt Fiyatları Ne Durumda?

İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.27 lira iken benzinin litresi ortalama 41.38 lira olarak satılmaktadır. Otogaz ise 21.19 liradan alıcı bulmaktadır.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin gibi akaryakıtların satış fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek hesaplanmaktadır. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibi sonucunda belirlenmektedir. Bu fiyatlar üzerine belirli bir fark eklenerek gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçük Asel'in Ölümü Şehri Yasa Boğdu!

Küçük Asel'in Ölümü Şehri Yasa Boğdu!