27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem İstanbul'un suyu tükeniyor

İstanbul'un suyu tükeniyor

2 Mart Perşembe itibarıyla İstanbul'da barajların ortalama doluluk oranı %35,38'den %35,35'e düştü! İstanbul'daki barajların ortalama doluluk oranlarını incelediğimizde: Barajların son bir günlük değişiminin yüzde 0,03 olduğunu görüyoruz. Son 1 günde böyle bir düşüşle barajlara 0.32 milyon metreküp su gitti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'un suyu tükeniyor

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Kurnaz, kuraklık tehlikesine dikkat çekti. Kurnaz, “İstanbul'da son 2 aydır çok ciddi yağışlar yok ve yağmamaya da devam ediyor. Ocak ayının en kurak ayları. Ege bölgesi, Samsun ve Van çevresi hariç, normal bir yağış miktarı var. "Hiçbir yerde. çok şiddetli kuraklık" dedi. Bugün İstanbul'da çok ciddi bir su sorunu olmadığını belirten Kurnaz, "Bu böyle devam ederse İstanbul'u besleyen diğer su kaynaklarında azalma olabilir. Çevreden gelen suyla doluyor, bir kısmı Trakya'dan, bir kısmı Istrank'tan, bir kısmı Melen'den geliyor.Şu anda bu miktar İstanbul'un barajlarını dolduruyor.Nispeten daha fazla su var.'Bu yıl, bugün, yarın' diye uyumaya gerek yok. Ama bu büyük bir sorun uzun vadede "Bu böyle devam ederse İstanbul'da çok büyük bir su sorunu olacak. Bu yıl yaz sezonu önceki 3 yıla göre daha sıcak geçecek. Bunun nedeni sıcaklık artışı değil. Son günlerde yaşadığımız, iklim değişikliğinden bahsediyoruz."

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, “Son 20 yılın düzenli kayıtlarına baktığımızda Ekim ayından bu yana 5 aylık süreçte tarihimizin en az yağışını aldığımız bir dönemden geçiyoruz. Su dönemi olarak nitelendiriyoruz, ne olursa olsun şu anda istihdam anlamında yüzde 35,5 seviyesindeyiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde "Teslim ol" çağrısı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde "Teslim ol" çağrısı