27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Hafız Adaylarının Zor Günü: Hafızlık Belgesi Almak İçin Ter Döktüler..

Sivas'ta Hafız Adaylarının Zor Günü: Hafızlık Belgesi Almak İçin Ter Döktüler..

Sivas'ta hafız adayları, Hafızlık Tespit Sınavı'nda yoğun bir çalışmanın ardından ter döktü. Sınav, hafızlık eğitiminde önemli bir adımı temsil ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Hafız Adaylarının Zor Günü: Hafızlık Belgesi Almak İçin Ter Döktüler..

Sivas, Hafızlık Tespit Sınavına Ev Sahipliği Yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen komisyonlar tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı, Sivas ilinde yapıldı. Sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen bu sınava Sivas ve Tokat illerinden toplamda 112 aday başvuruda bulundu.

Sınav Şartları ve Sonuçları

Hafızlık sınavına katılan adaylar, 70 ve üzeri puan aldıkları takdirde başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacaklar. Sivas ve Tokat'tan gelen 112 hafız adayı, hafızlık belgesi alma umuduyla Sivas İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen sınavda ter döktü.

Sınav Detayları

2024 yılı 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından planlanan merkezi iller arasında yer aldı. Sınav, Sivas İl Müftülüğü'nde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Abdurrahman Han'ın komisyon başkanlığında gerçekleşti. Uzman Vaiz Yusuf Kervan ve Vaiz Leyla Yıldırım da sınavda yer aldı.

Hafızlık Belgesi ve Dağıtımı

Sınav sonucunda 70 ve üzeri puan alan 58 erkek ve 54 kız hafız adayı başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Başarılı olan adayların belgeleri, eğitim gördükleri Kur'an kurslarının bağlı olduğu müftülüklere gönderilecek. Kendi imkanlarıyla hafızlık eğitimini tamamlayan ve sınava giren adayların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Halkının Talep ve Şikayetleri Açık Kapı Gününde İletilmeye Devam Ediyor

Sivas Halkının Talep ve Şikayetleri Açık Kapı Gününde İletilmeye Devam Ediyor