27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda Bir Ayda 55 Bin Yolcu Taşındı!

Sivas-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda Bir Ayda 55 Bin Yolcu Taşındı!

İstanbul-Sivas Hattı'ndaki 483 yolcu kapasiteli tren setleri, yüzde 90 doluluk oranıyla seferlerine devam ediyor. Son bir ayda ise 55 bin yolcu seyahat etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda Bir Ayda 55 Bin Yolcu Taşındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul-Sivas YHT Seferleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas YHT aktarmasız ekspres YHT seferleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 4 Mayıs'ta ilk seferine çıkan İstanbul-Sivas doğrudan aktarmasız ve ekspres YHT seferlerinin doğu ve batı bölgelerini hızlı güvenli ve konforlu bir şekilde birbirine bağlayan çok önemli bir hat olduğunu vurguladı.

İstanbul-Sivas YHT Hattı Bölgeyi Ekonomik Olarak Güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas YHT seferleri sayesinde Sivas ve çevresindeki illerin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere ekonomik entegrasyonunun sağlandığını belirtti. Hattın açılmasıyla birlikte iş gücü mobilitesinin arttığı ve turizm potansiyelinin yükseldiği vurgulandı.

YHT Hatları Zamandan Tasarruf Sağlıyor

Bakan Uraloğlu, özellikle Ankara-Sivas hattında yer alan mühendislik harikalarıyla dikkat çeken YHT hatlarının, modern altyapısıyla 4 mevsim seyir keyfi sunduğunu belirtti. Yüksek hızlı trenlerin, seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltarak konforlu ve keyifli bir deneyim sunduğu ifade edildi.

İstanbul-Sivas YHT'ye Artan İlgi

Bakan Uraloğlu, İstanbul ile Sivas arasındaki yolculuk süresini kısaltan Yüksek Hızlı Trenlere vatandaşların gösterdiği büyük ilgiyi dile getirdi. Hattın yüksek doluluk oranı ve artan yolcu sayısıyla bölgede canlılık sağladığı belirtildi.

Çevreci ve Doğa Dostu Seyahatler

Bakan Uraloğlu, modern teknolojiye sahip YHT setlerinin çevreci yanına dikkat çekti. Lojistik kaynaklı sera gazı emisyonunu azaltmak ve çevreye saygılı seyahatler sağlamak adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak tedbirler alındığı belirtildi. YHT'lerin çevre dostu ulaşım alternatifleri sunduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarihi Güdük Minare, Yeniden Eski Görünümüne Kavuşacak

Tarihi Güdük Minare, Yeniden Eski Görünümüne Kavuşacak