27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi bakan Şimşek: Rezervler pozitife döndü

bakan Şimşek: Rezervler pozitife döndü

Bakan Şimşek'in açıklamasına göre, Türkiye'nin swap hariç net rezervleri 2020 yılı mart ayından sonra ilk kez artarak pozitif seviyeye yükseldi. Bu gelişme ülkenin ekonomik durumuna olumlu bir ivme kazandırabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
bakan Şimşek: Rezervler pozitife döndü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Net Rezervlerin Arttığını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin net rezervlerinin son zamanlarda olumlu bir seyir izlediğini duyurdu. Swap işlemleri hariç tutulduğunda net rezervlerin, 2020 yılı mart ayından bu yana ilk kez pozitif bir seviyeye ulaştığını belirtti.

Rezervlerdeki Artışın Detayları

Bakan Şimşek, son 2 ay içinde swap işlemleri dışındaki net rezervlerin 67 milyar dolar arttığını ifade etti. Ayrıca brüt rezervlerin de 143,6 milyar dolara yükseldiğini aktardı.

Dayanıklılığın Arttığına Dikkat Çekti

Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, rezervlerin artışının Türkiye'nin dış şoklara karşı dayanıklılığını güçlendirdiğine vurgu yaptı. Aynı zamanda, makro finansal istikrarın da güçlendiğini belirtti.

Gelecek Politika Adımları

Bakan Şimşek, rezervlerin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarının yanı sıra sürdürülebilir cari açık politikalarının önemli olduğunu dile getirdi. Doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikaların ve sermaye benzeri dış kaynaklara erişimin de önemli olduğunu belirtti.

"Bu hedeflere ulaşmak için kararlı bir şekilde programı uygulayarak başarılı olacağız" diyen Bakan Şimşek, ekonomideki istikrarın devamı için atılacak adımların önemine işaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'da en fazla kimler gol attı? İşte gol sayıları..

Sivasspor'da en fazla kimler gol attı? İşte gol sayıları..