27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "5,5 Milyar Lira Tutarında 72 Yatırımın Önünü Açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "5,5 Milyar Lira Tutarında 72 Yatırımın Önünü Açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sivas'ta yaptığı konuşmada, son 22 yılda yatırım teşvik sistemiyle endüstriyel robot imalatı alanında 5,5 milyar lira tutarında 72 yatırımın önünü açtıklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "5,5 Milyar Lira Tutarında 72 Yatırımın Önünü Açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sivas'ta Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen TEZMAKSAN Robot Teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi'nin açılışında, son 22 yılda yatırım teşvik sistemiyle endüstriyel robot imalatı alanında 5,5 milyar lira tutarında 72 yatırımın önünü açtıklarını belirtti. Kacır, "Yüksek teknoloji alanlarında Ar-Ge'den seri üretime uçtan uca destek sunan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ile robot teknolojileri ve otomasyon sistemleri alanlarında 9 yatırımı destekliyoruz" dedi.

Sivas'ta Yatırım ve Teknoloji Hamlesi

Kacır, yaptığı konuşmada, endüstriyel robot teknolojilerinin ekonomik büyümeyi nasıl etkilediğine de değindi. "Bu alanda teknoloji girişimleriyle, üretim altyapısıyla dünyada söz sahibi olacağız. Artık ileri robotik teknolojilere yatırım yapan ülkeler, işgücü maliyetlerini azaltarak ve verimliliği artırarak daha yüksek ve katma değer odaklı ekonomik büyümeyi başarıyor." ifadesini kullandı. Ayrıca, yapay zeka, makine öğrenimi ve sensör teknolojileri gibi alanlarda araştırma ve geliştirme kültürünü teşvik ederek, atılımların önünü açtıklarını belirtti.

Sözlerini sürdüren Kacır, "Dünyada 10 bin çalışan başına 151 robot düşerken bazı ülkelerde bu rakam halihazırda 300’ün üzerinde. Özellikle yapay zeka, makine öğrenmesi, dijital ikiz, insansı robotlar gibi yenilikçi teknolojilerle insan robot etkileşimini artıracak yenilikçi uygulamalarla endüstriyel robot pazarının büyümesi devam edecek." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta 2024 YKS Sınav Günü Hava Durumu ve Ulaşım İpuçları

Sivas'ta 2024 YKS Sınav Günü Hava Durumu ve Ulaşım İpuçları