27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Sivas’a Kazandırılan Bu Tesis Çok Kıymetli"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Sivas’a Kazandırılan Bu Tesis Çok Kıymetli"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yüksek teknolojide, robot sanayinde yapay zeka uygulamalarında bu kadar kritik bir sanayi tesisinin Sivas'a kazandırılmasının çok kıymetli olduğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Sivas’a Kazandırılan Bu Tesis Çok Kıymetli"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Sivas'ta gerçekleştirilen TEZMAKSAN Robot Teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi'nin açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yüksek teknolojide, robot sanayinde yapay zeka uygulamalarında bu kadar kritik bir sanayi tesisinin Sivas'a kazandırılmasının çok kıymetli olduğunu belirtti. Güler, bu yatırımın Sivas ve Türkiye için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sivas'ta Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma

Güler, konuşmasında, "Bu tesis, Sivas’ın ekonomik ve teknolojik anlamda kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Yüksek teknolojili ürünlerin yerli üretimiyle ülkemizin savunma, havacılık, makine ve otomotiv gibi stratejik sektörlerdeki ihtiyaçlarını karşılayarak, dışa bağımlılığı azaltmak adına önemli bir adım atılmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Sivas Valisi'nden Açıklama

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de törende yaptığı konuşmada, fabrikanın Sivas'ın sanayi altyapısını güçlendireceğini ve bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Fabrikanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kacır: "Tüm Yatırımcılarımızın Başımızın Üstünde Yeri Var"

Bakan Kacır: "Tüm Yatırımcılarımızın Başımızın Üstünde Yeri Var"