27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Bakan Kacır: "Tüm Yatırımcılarımızın Başımızın Üstünde Yeri Var"

Bakan Kacır: "Tüm Yatırımcılarımızın Başımızın Üstünde Yeri Var"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sivas'ta yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı'nda ülkeyi yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında zirveye taşıyacaklarını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Kacır: "Tüm Yatırımcılarımızın Başımızın Üstünde Yeri Var"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sivas'ta TEZMAKSAN Robot Teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Ülkemizde taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan tüm yatırımcılarımızın başımızın üstünde yeri var. Sizlerle Türkiye Yüzyılı'nda ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında zirveye taşıyacağız" dedi. Kacır, Türkiye'nin katma değerli ve nitelikli üretimde önemli bir yol kat ettiğini belirtti.

Sivas'ta Teknoloji ve İnovasyon

Kacır, konuşmasında Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan Togg’u yollara çıkardıklarını belirterek, "Dünyanın da büyük bir ilgi ve gıptayla izlediği bir başarı hikayesini hep birlikte yazdık. Yeni nesil sanayi politikalarımızın bir ürünü olan Togg örneğinden sonra, Türkiye’nin güçlü potansiyelinin olduğu kritik ve yenilikçi teknoloji alanlarında üretim ve teknoloji geliştirme kabiliyetimizi adım adım güçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

TÜBİTAK Destekleri ve Sivas

Bakan Kacır, ayrıca TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında endüstriyel robot alanında 962 proje, 1613 bilim insanı ve gence 3,3 milyar lira destek verdiklerini açıkladı. Robot teknolojilerinde 5 Ar-Ge merkezi ve teknoparklardaki 29 teknoloji girişimine 1,2 milyar liranın üzerinde destek sağladıklarını dile getirdi. "Bugün, açılışı vesilesiyle bir arada olduğumuz TEZMAKSAN Robot Teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi ile de Türkiye'de ilk defa üretimi gerçekleştirilecek 8 eksenli tornalama merkezinden yeni nesil CNC modellerine kadar geniş bir yelpazede ülkemizin robot teknolojileri alanındaki yetkinliklerine güç katıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kacır: "Milli Teknoloji Hamlesiyle Sivas’a Yeni Bir Tesis Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Bakan Kacır: "Milli Teknoloji Hamlesiyle Sivas’a Yeni Bir Tesis Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"