27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Bakan Kacır: "Milli Teknoloji Hamlesiyle Sivas’a Yeni Bir Tesis Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Bakan Kacır: "Milli Teknoloji Hamlesiyle Sivas’a Yeni Bir Tesis Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sivas'ta katma değerli üretimi odağına alan milli teknoloji hamlesi vizyonuyla yeni bir tesisi Sivas’a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Kacır: "Milli Teknoloji Hamlesiyle Sivas’a Yeni Bir Tesis Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sivas'ta Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde TEZMAKSAN Robot Teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi'nin açılışında, "Bugün de katma değerli üretimi odağına alan milli teknoloji hamlesi vizyonumuzla ülkemizin üreten gücü sanayicilerimiz ve emekçilerimizle birlikte yeni bir tesisi Sivas’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı. Kacır, bu adımın Türkiye’nin teknoloji üretme ve geliştirme kabiliyetini adım adım güçlendirdiğini vurguladı.

Sivas'ın Tarihi ve Kültürel Önemi

Kacır, Sivas'ın tarihi ve kültürel önemine de değindi. "Sivas, Sultan Keykavus'dan Şemsi Sivasi'ye, Akşemsettin'den Pir Sultan'a ve Aşık Veysel'e kadar nice şahsiyetler yetiştirmiş, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Türkiye'nin ilk yerli uçaklarını üreten, demir yolu ağıyla ülkeyi kuşatan projelerin mimarı merhum Nuri Demirağ'ın doğduğu kadim bir şehirdir." dedi. Bu bağlamda, yeni açılan tesisin Sivas’ın tarihi mirasına yakışır bir yatırım olduğunu belirtti.

Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu

Kacır ayrıca, "Milli teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda, ülkemizin teknoloji üretme ve geliştirme kabiliyetini adım adım güçlendiriyoruz. Araştırma ve inovasyon altyapısı, girişimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynağıyla savunma ve havacılık sanayimizin öncü rol üstlendiği bir dönüşüme tanıklık ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "5,5 Milyar Lira Tutarında 72 Yatırımın Önünü Açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "5,5 Milyar Lira Tutarında 72 Yatırımın Önünü Açtık