27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri İstanbul-Sivas Hızlı Treninde Yolcu Rekoru: Bir Ayda 55 Bin Kişi

İstanbul-Sivas Hızlı Treninde Yolcu Rekoru: Bir Ayda 55 Bin Kişi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren hattında bir ayda 55 bin yolcu taşındığını açıkladı. Hızlı, güvenli ve konforlu seyahat imkanı sunan bu hat büyük ilgi görüyor ve yüzde 90 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul-Sivas Hızlı Treninde Yolcu Rekoru: Bir Ayda 55 Bin Kişi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren (YHT) hattında bir ayda 55 bin yolcu taşındığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu hattaki aktarmasız ekspres seferlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Uraloğlu, İstanbul-Sivas hattındaki 483 yolcu kapasitesine sahip tren setlerinin yüzde 90 doluluk oranı ile sefer yaptığını ve bu hatta bir ayda 55 bin yolcunun seyahat ettiğini aktardı. "İstanbul-Sivas aktarmasız ve ekspres YHT'nin ilk seferine 4 Mayıs'ta çıktığını hatırlatarak, bu hattın doğu ile batı bölgelerini hızlı, güvenli ve konforlu şekilde birbirine bağlayan önemli bir hat olduğunu" vurguladı.

İstanbul-Sivas Hızlı Trenine Büyük İlgi

YHT seferleri sayesinde Sivas ve çevresindeki illerin, İstanbul ile Ankara gibi büyük şehirlere ekonomik entegrasyonun sağlandığını ifade eden Uraloğlu, bu hat sayesinde hem iş gücü mobilitesinin hem de turizm potansiyelinin arttığını, bölgedeki yerel ekonomiye de canlılık geldiğini belirtti.

Demir yollarına yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Uraloğlu, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan demir yolu hamlesinin en önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas YHT hattının 26 Nisan 2023'te hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul, Ankara ve Sivas arasında kesintisiz seyahatin mümkün hale geldiğini söyledi. Uraloğlu, "Sivas, İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve İzmit'te duruş yapan YHT'ler Türkiye’nin ekonomisi, sanayisi gelişmiş kadim şehirlerini birbirine bağladı." ifadelerini kullandı.

YHT hatlarında inşa edilen tüneller, viyadükler ve köprülerin yüksek teknoloji barındıran mühendislik harikası yapılar olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, "Tren, İstanbul'dan Sivas'a 250 kilometre/saat hız yaparak, 12 saat olan yolculuğu ortalama 7 saat 10 dakikada tamamlıyor. YHT'ler, yolcularımıza konforlu yolculuğun yanı sıra internet gibi önemli hizmetler sunarak keyifli bir seyahat deneyimi sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Modern teknolojiye sahip YHT setlerinin çevreci yanıyla da öne çıktığını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti: "Günümüzde her bir eylemimiz karbon ayak izi bırakıyor, Bakanlık olarak lojistik kaynaklı sera gazı emisyonu ve hava kirliliğini azaltmak adına daha verimli ulaşım ekosistemi oluşturmak için tedbirler alıyoruz. Demir yolu öncelikli politikalarımız sonucu hayatımıza giren YHT'ler, enerji verimliliği ile çevre dostu ulaşım alternatifi sunuyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Imany İstanbul Konserinde Filistin'e Destek Çağrısı Yaptı

Imany İstanbul Konserinde Filistin'e Destek Çağrısı Yaptı