27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğdu: "Karanlık Fabrika Konseptine Uygun Tasarladık"

TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğdu: "Karanlık Fabrika Konseptine Uygun Tasarladık"

TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa Aydoğdu, karanlık fabrika konseptine uygun şekilde tasarlanan fabrikada yılda 300 robotlu otomasyon üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğdu: "Karanlık Fabrika Konseptine Uygun Tasarladık"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Sivas'ta gerçekleştirilen TEZMAKSAN Robot Teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi'nin açılışında konuşan TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa Aydoğdu, fabrikanın karanlık fabrika konseptine uygun şekilde tasarlandığını ve yılda 300 robotlu otomasyon üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Aydoğdu, bu yatırımın Türkiye'nin robot teknolojilerindeki yetkinliklerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sivas'ta Karanlık Fabrika Konsepti

Aydoğdu, "Karanlık fabrika konseptine uygun olarak tasarladığımız bu tesiste, otomasyon ve robot teknolojilerinde dünyanın önde gelen firmalarından biri olmayı hedefliyoruz. Fabrikamızda üretilen robotlu otomasyon sistemleri, sanayimizin farklı alanlarında kullanılacak ve ülkemizin teknolojik kapasitesini daha da artıracak." dedi. Ayrıca, yeni tesisin savunma, havacılık, makine ve otomotiv gibi stratejik sektörlerdeki yerli üretimi destekleyerek dışa bağımlılığı azaltacağını vurguladı.

Sivas'ta Fabrika Açılışı ve Katılımcılar

Konuşmaların ardından, Bakan Kacır, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile birlikte fabrikanın açılış kurdelesini kestiler. Açılış törenine katılan davetliler, fabrikanın üretim alanını gezerek, üretilen robotik sistemler hakkında bilgi aldılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüksek Teknolojide Sivas'a Büyük Yatırım

Yüksek Teknolojide Sivas'a Büyük Yatırım