20 Mayıs 2024
weather
20°
Künye İletişim
Sivas Haberleri
Sivas
PARÇALI BULUTLU
16°
Ara
ANASAYFA Haberler VERİMDER: Enerji Verimliliği Haftası'nda Isı Yalıtımına Dikkat Çekiyor!

VERİMDER: Enerji Verimliliği Haftası'nda Isı Yalıtımına Dikkat Çekiyor!

VERİMDER: Enerji Verimliliği Haftası'nda Isı Yalıtımına Dikkat Çekiyor! Çağdaş Korkmaz: "Evimizi, Çevremizi ve Geleceğimizi Koruyabiliriz!" Isı Yalıtımı Yüzde 60'a Varan Tasarruf Sağlıyor!
yazar
Güven KOCAAVCI
Genel Yayın Yönetmeni
VERİMDER: Enerji Verimliliği Haftası'nda Isı Yalıtımına Dikkat Çekiyor!

VERİMDER: Enerji Verimliliği Haftası'nda Isı Yalıtımına Dikkat Çekiyor!

Dünya gündemini etkileyen enerji tasarrufu, her geçen yıl daha da önemli bir konu haline gelmektedir. Türkiye genelinde enerjinin etkili ve doğru bir şekilde kullanılması için çeşitli farkındalık projeleri yürüten Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), 8-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası'nda önemli uyarılarda bulunuyor.

Çağdaş Korkmaz: "Evimizi, Çevremizi ve Geleceğimizi Koruyabiliriz!"

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Enerji Verimliliği Haftası vesilesiyle, ısı yalıtımını daha fazla tüketicinin gündemine getirmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Isı yalıtımı ile evimizi, çevremizi ve geleceğimizi koruyabiliriz." ifadelerini kullandı.

Enerji verimliliği, ekonomik ve çevresel açıdan önemli faydalar sağlamaktadır. Bu kapsamda, ısı yalıtımının enerji tasarrufunun en etkili yollarından biri olduğunu belirten Korkmaz, "Enerjiyi daha verimli kullanarak, hem gezegenimize hem de bütçemize yardımcı olabiliriz. Isı yalıtımı, enerji verimliliği ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir araçtır." şeklinde konuştu.

Isı Yalıtımı Yüzde 60'a Varan Tasarruf Sağlıyor!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, enerji verimliliği konusunda bilinçli olmanın ve ısı yalıtımı gibi önlemler almanın önemine vurgu yaparak, "Isı yalıtımı, dünyamızı bekleyen küresel ısınma ve iklim krizi tehlikesiyle mücadelede büyük önem taşıyor. Çünkü ısı yalıtımı, binalarda fosil yakıt tüketimi ve karbon salımını azaltarak çevreye doğrudan katkı sağlıyor." dedi.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında yapılan açıklamalarla, toplumda enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı bilincinin artırılması amaçlanıyor. VERİMDER, Anadolu Buluşmaları başlıklı toplantı serisiyle de enerji verimliliği konusunda hane halkını bilgilendirmeye devam ediyor. Enerji tasarrufu ve verimliliği, ülke genelinde milli bir mesele olarak ön plana çıkarken, VERİMDER bu konuda farkındalık oluşturmayı ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmeyi amaçlıyor.

VERİMDER: Enerji Verimliliği Haftası'nda Isı Yalıtımıyla Çevreyi Koruyalım!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, enerji verimliliği konusunda daha fazla farkındalık oluşturmak amacıyla 8-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası'na özel açıklamalarına devam ediyor.

Enerji Verimliliği ve Tasarrufu Ülkemiz İçin Milli Bir Mesele!

Korkmaz, VERİMDER'in "Anadolu Buluşmaları" adlı toplantı serisiyle 33 ilde gerçekleştirdikleri enerji verimliliği ve tasarrufu konulu bilinçlendirme çalışmalarına vurgu yaparak, "Enerji verimliliği ve tasarrufu ülkemiz için milli bir mesele olduğu için sektördeki tüm paydaşların bu konuda vatandaşları bilinçlendirici projeler ve açıklamalarda bulunmaları ülkemiz adına bir fırsat sunacaktır." şeklinde konuştu.

Binalar Karbon Salımının Yüzde 40'ından Sorumlu!

Küresel ısınma ve iklim krizine dikkat çeken Korkmaz, dünya genelinde binaların karbon salımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Bu salımın yüzde 80'inin ise ısıtma ve soğutma amaçlı enerji tüketiminden kaynaklandığını ifade eden Korkmaz, "İklim krizini önleyebilmek için ısı yalıtımına büyük önem verilmelidir. Yeni binaların yanı sıra mevcut binaların da ısı yalıtım ve enerji verimliliğiyle geliştirilmesi gerekiyor." dedi.

Isı Yalıtımıyla Daha Sağlıklı ve Güvenli Yaşam Alanları!

VERİMDER Başkanı, ısı yalıtımının sadece enerji tasarrufuna katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yaşam alanlarını daha sağlıklı ve güvenli hale getirdiğine de vurgu yaptı. Daire içlerinde terleme, rutubet, mantar ve küf oluşumunu engelleyen ısı yalıtımının, binaların iskeletini oluşturan yapı elemanlarını korozyona karşı koruyarak depreme karşı dayanıklılığı artırdığını belirtti.

Enerji Verimliliği Haftası vesilesiyle yapılan açıklamalarla, enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. VERİMDER, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği projeler ve bilinçlendirme çalışmaları ile enerji verimliliği konusunda toplumsal bir dönüşüm sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması