27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Dev bir keşif: 300 milyon yıllık eşsiz bir fosil bulundu!

Dev bir keşif: 300 milyon yıllık eşsiz bir fosil bulundu!

Kayseri'de gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda, 300 milyon yıl öncesine ait bir fosil bulundu. Bu önemli keşif, bölgenin tarih öncesine ait geçmişine ışık tutacak nitelikte.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dev bir keşif: 300 milyon yıllık eşsiz bir fosil bulundu!

Kayseri'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan Şahıslara Operasyon

Kayseri'de tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 50 polis ve 30 ekip görev aldı. Operasyon sonucunda 6 kişi gözaltına alınırken, 300 milyon yıl öncesine ait bir fosil de ele geçirildi.

Detaylar ve Ele Geçirilen Eserler

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 11 farklı adrese baskın düzenlendi ve 6 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, Sultan Abdülaziz dönemine ait Arapça yazılı bir pano, 150 adet Roma, Bizans ve Osmanlı Dönemi'ne ait sikke, 75 adet metal obje ve 3 adet detektör ele geçirildi.

Gözaltına Alınan Şahıslar Emniyete Sevk Edildi

Operasyon sonucunda "Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na Muhalefet" suçundan gözaltına alınan 6 kişi, emniyet birimlerine götürüldü. Şahısların tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sporcu çift madalyalarla dolu bir dönüş yaptı!

Sporcu çift madalyalarla dolu bir dönüş yaptı!