27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Japonya Başbakanı Kişida: "Aktif Siber Savunmamızı Güçlendireceğiz

Japonya Başbakanı Kişida: "Aktif Siber Savunmamızı Güçlendireceğiz

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Dijitalleşmeden Sorumlu Devlet Bakanı Kono Taro liderliğindeki hükümetin siber savunma uzman heyetiyle bir araya geldi. Kişida, Japonya'nın siber saldırılarla mücadele kapasitesini geliştirme konusundaki acil ihtiyacı vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya Başbakanı Kişida: "Aktif Siber Savunmamızı Güçlendireceğiz

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Dijitalleşmeden Sorumlu Devlet Bakanı Kono Taro liderliğindeki hükümetin siber savunma uzman heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede Kişida, "Mevcut güvenlik ortamı ışığında Japonya'nın siber saldırılarla mücadele kapasitesini geliştirmek giderek acil bir görev haline geliyor" dedi. Bu bağlamda, Bakan Kono'ya, siber saldırıları önlemek amacıyla erken uyarı sistemi dahil "aktif siber savunma" kapasitelerinin güçlendirilmesi talimatını verdi.

Siber Güvenlik ve Hukuk Uzmanları

Bakan Kono, siber güvenlik ve hukuk alanından toplamda 17 uzmanın yer aldığı heyetle görüşmesinde, "insanların hak ve çıkarlarını korunmasının" önemini vurguladı. Bu uzman heyet, siber güvenlik alanında bir yasa tasarısı hazırlayacak ve bu tasarı sonbahar aylarındaki olağanüstü meclis oturumu öncesi hükümete sunulacak.

Aktif Siber Savunma Kapasiteleri

Güçlendirilme kapsamında, siber saldırı işaretlerini gözlemleyip saptayacak "aktif siber savunma" kapasiteleri, "düşman sunucularını bilgisayar virüsleriyle etkisiz hale" getirebilecek. Bu, Japonya'nın siber güvenlik stratejisinde önemli bir adım olarak görülüyor.

İletişim Gizliliği ve Anayasal Güvenceler

Yasa tasarısında, "iletişim gizliliğine ilişkin anayasal güvencelerin ihlal edilmemesi" yönünde garantiler de dikkate alınacak. Bu, hem vatandaşların haklarını koruma hem de etkin siber savunma sağlama açısından kritik bir denge oluşturmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsung, Mobilde Yapay Zeka Çağını Galaxy S24 Serisi ile Başlatıyor

Samsung, Mobilde Yapay Zeka Çağını Galaxy S24 Serisi ile Başlatıyor