27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Samsung, Mobilde Yapay Zeka Çağını Galaxy S24 Serisi ile Başlatıyor

Samsung, Mobilde Yapay Zeka Çağını Galaxy S24 Serisi ile Başlatıyor

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Mobil İletişim İş Birimi AR-GE Ekibi Başkanı Won-Joon Choi, Galaxy S24 Serisi akıllı telefonlarla başlatılan mobil yapay zeka çağının bugünü ve geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Samsung, Mobilde Yapay Zeka Çağını Galaxy S24 Serisi ile Başlatıyor

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Mobil İletişim İş Birimi AR-GE Ekibi Başkanı Won-Joon Choi, Samsung'un Galaxy S24 Serisi akıllı telefonlarla başlattığı mobil yapay zeka çağının bugünü ve geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Choi, teknolojideki en heyecan verici ve tarihi anlardan birinin başlamak üzere olduğunu belirterek, mobilde yapay zeka çağının Galaxy S24 Serisi'nde Galaxy AI özelliklerinin tanıtılmasıyla başladığını ifade etti.

Üretken Yapay Zeka Teknolojisi

Choi, üretken yapay zeka teknolojisinin gerçek hayattaki faydalarını Galaxy S24 Serisi'ne getirmek için hibrit bir yaklaşım benimsediklerini belirtti. "Yapay zeka pek çok olanak sunuyor ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar günlük ihtiyaçları için genellikle telefonlarını kullandığından, mobil cihazların yapay zekanın potansiyelini ortaya çıkarma konusunda ilk durak olduğuna inanıyoruz." dedi.

Gizlilik ve Güvenlik Taahhüdü

Kullanıcılara, günlük yaşamda ihtiyaç duydukları çeşitli işlevleri sunma konusunda sektör lideri ve iş ortaklarıyla açık iş birlikleri yaptıklarına değinen Choi, cihaz üzerinde yapay zekanın anında yanıt verme özelliği ve ekstra gizlilik güvencesi ile bulut tabanlı yapay zekanın çok yönlülüğü arasında bir denge sağladıklarını vurguladı.

Sivas'ta Yapay Zeka İnovasyonu

"Live Translate" özelliğini cihaz üzerinde yapay zeka tabanlı hale getirdiklerini belirten AR-GE Ekibi Başkanı Won-Joon Choi, "Çünkü sesli aramalar bir akıllı telefonun en temel özelliği olmakla birlikte aynı zamanda samimi ve özel bir iletişim aracı. Samsung olarak, kullanıcıların dil engeli olmadan iletişim kurmalarını sağlarken aynı zamanda her iletişimin güvenli ve gizli kalmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz." ifadelerini kullandı. Bu özelliği gerçeğe dönüştürmek için AR-GE ekibinin, ekiplerin en iyi fikirlerini ortaya çıkaran iş birliğine dayalı bir sürecin parçası olarak gece gündüz çalıştığını belirtti.

Küresel AR-GE Ağı

Samsung'un dünyanın dört bir yanındaki AR-GE ağlarının bu geliştirmede çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Choi, "Polonya, Çin, Hindistan ve Vietnam gibi dünyanın dört bir yanındaki Samsung Araştırma Merkezleri, Galaxy AI tarafından desteklenen dilleri geliştirme ve iyileştirme konusunda canla başla çalıştı. Tüm diller çok kültürel, çağdaş ve yerel niteliklere sahip olduğundan insanların dil engellerini aşmalarına ve daha doğal iletişim kurmalarına yardımcı olmak için yerel AR-GE ofislerimizin rolü, tüm bölgelerde ve genişleyen bir coğrafyada yaşayan kullanıcılar için yeni olanaklar açmada daha da önemli hale geldi." dedi.

Yeni Teknolojiler ve Gelecek Planları

Samsung'un tamamen yeni bir teknoloji sunduğunu belirten Choi, "Yakında Samsung, Galaxy AI'ın gücünü Samsung'un kendi yerel arama uygulamasının ötesine taşıyarak Live Translate'i sesli aramaları desteklemek üzere diğer üçüncü taraf mesaj uygulamalarında da kullanılabilir hale getirecek." dedi. Bu sayede kullanıcılar, en sevdikleri uygulamalarda birden fazla dilde iletişim kurarak arkadaşlarıyla veya iş arkadaşlarıyla engelsiz iletişim deneyimini yaşayabilecekler.

Mobil Yapay Zekanın Geleceği

Choi, en yeni çiplerin, özellikle de NPU'ların akıllı hesaplama gücünün diğer teknolojilerle birlikte son derece hızlı bir şekilde ilerlediğine işaret ederek, "Bu durumun, mobil cihazlara mobil yapay zeka özelliklerinin daha yoğun bir biçimde dahil edilmesiyle sonuçlanacağını düşünüyorum. Bu sayede daha fazla insan yapay zekayı kullanmaya başlayacak ve yapay zeka da kullanıcıları güvende hissettirerek, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak." değerlendirmesinde bulundu.

Teknolojide Yalnızca Bir Başlangıç

Galaxy S24 Serisi'nde Galaxy AI'ın kullanıma sunulmasının yalnızca bir başlangıç olduğunu vurgulayan Ar-Ge Ekibi Başkanı Won-Joon Choi, "Tamamen yeni ve benzersiz bir yapay zeka deneyimi sunmak için, Galaxy AI deneyimini yeni çıkacak katlanabilir cihazlarımızda da optimize edeceğiz. Katlanabilir cihazlarımız Samsung Galaxy’nin en çok yönlü ve esnek form faktörüne sahip. Galaxy AI ile bir araya geldiğinde bu iki tamamlayıcı teknoloji birlikte yeni olasılıkların önünü açacak. Samsung ayrıca Galaxy AI deneyimlerini Galaxy ekosisteminin daha geniş bölümünde yalnızca Samsung'un yapabileceği bir biçimde yaygınlaştıracak. Mobil yapay zeka çağı hızla ilerlerken Samsung, sadece bugünün değil yarının ihtiyaçlarını karşılamak için mobil yapay zekadaki yeniliklerine hız veriyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Robot Teknolojilerinde Önemli Adım

Sivas'ta Robot Teknolojilerinde Önemli Adım